Zaman gazetesinde tiraj kaybı sürüyor

Seçimden önce hükümeti devirebilmek adına din karşıtı yapılarla çok sıkı fıkı olan hatta bünyesindeki işçi ve onların kurumlarında kalan ya da öğrenim gören öğrencileri Ak Parti'ye oy vermemeleri için ellerinden gelen tüm çabayı sergileyen Hizmet isimli yapının en önemli basılı yayın organı olan Zaman gazetesinin seçimden önce hatır-gönül zoruyla işçilerine ve onlara bağlı kişilere çoğunlukla satarak tirajını şişirmişti.

İnsanlar üzerinde bu kadar yoğun baskı kurarak sattırılan bu gazete aboneleri seçim haftasına gelindiğinde artık baskılara daha fazla dayanamayarak patlama noktasına geldi. Bunun etkisi olarak 2 haftadır gazete tirajlarında yoğun düşüşler yaşanmakta. Bir önceki hafta 201Bin tiraj düşüşü yaşayan zaman gazetesi, bu haftada yaşadığı 61Binlik düşüşle gösterdiki işler artık eskisi gibi olmayacak.

Eğerki önümüzdeki haftada bu düşüş sürer ise bu gösterge kurumdan kaçan kaçana olduğunu gösterir. Tam net dağılma sonucu ise 1 sene sonra ortaya çıkar. Çünkü aboneliklerin bir kısmı senelik peşin parası ödenerek yaptırıldığı için, o gazeteyi alsalarda almasalarda tirajlara yansıması muhtemeldir.

Sizlerde aboneliğinizi iptal etmek isterseniz eğer daha önceden yayınladığımı zaman gazetesi abonelik iptal hattını arayarak zaman gazetesi aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.

İşte rakamlarla zaman gazetesinin hızlı tiraf kayıpları:


Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. O düşüş 2 haftadır daha devam ediyor. 36bin ve 20 küsürat bin daha düşerek 1milyon tirajında altına düştüler. şu anda toplamda 4 haftadır düşmekteler. Bu haftanın sonuda pazartesi günü öyleden sonra medyatava.com'da açıklanır. http://www.medyatava.com/tiraj

    YanıtlaSil
  2. Bu hafta -16.717 ile bir darbe daha yedi. Hızla abonelerine bay bay diyor. Tam 5 haftadır ardı ardına düşüş var zaman gazetesinde. Darısı diğer haftalara.

    21-27 Nisan Tiraj Ortalaması
    ZAMAN 977.052 993.769 -16.717

    YanıtlaSil

Yorumunuz kaydedildi, moderatörler tarafından en kısa sürede onaylanıp yayınlanacaktır.