Avrasya Tünelinin Adını Belirlemek İçin Oy Verin

Yapımına 2011 yılının Şubat ayında başlanan ve İstanbul'un iki yakasını denizin altından bir birine bağlayacak olan Avrasya Tüneli 20 Aralık 2016 tarihinde hizmete açılıyor. Osmanlı Sultanı Ulu Hakan Abdülhamid Han'ın hayali olan projede sona gelindi.

Artık İstanbul'lular vapurları beklemek ya da çileli köprü ve güzergah trafiğinin stresini yaşamadan İstanbul'un Anadolu Kadıköy Göztepe'den, Avrupa yakası Zeytinburnu Kazlıçeşme'ye kadar şehiriçi trafiğine takılmadan gidecebilecekler. Böylece normal seyir halinde bile bu mesafeyi gidecebilmek için 50 dakikalık bir yolu çok kısa sürede geçebilecekler. Ayrıca trafik yoğunluğu olduğu zamanlarda da zaman zaman 3 saati geçen bu yol Avrasya Tüneli sayesinde 15 dakikada geçilebilecek.



Avrasya Tüneli 20 Aralıkta Açılıyor, Adını Halk Belirliyor!

Ulaştırma bakanlığı bu asrın projesinin adını halka seçtiriyor. Resmi sitesinde yaptığı bu oylamaya tüm halk katılabiliyor. Yapmanız gereken aşağıdaki oy ver linkine tıklayarak, ulaştırma bakanlığının isim önerisi için açtığı resmi sayfada Tünele vermek istediğiniz ismi belirleyip gönder butonuna basmak. Oy verme süresi 10 Aralık 2016'ya kadar sürecek.

Avrasya Tüneli İçin İsim Öner, Oy Ver


Avrasya Tünelinin adı Abdülhamid Han Tüneli olsun. Onun hayalini Onun adı ile yaşatın.


Proje görsel kaynak: Vinepolitik

Yorum Gönder

0 Yorumlar