Mustafa Kemal saat 09:05 geçe mi öldü

10 KASIM PERŞEMBE AKŞAM POSTASI GAZETESİ




*10Kasım 1938’de sabah saat 09:05 geçe öldüğü iddia edilen M. Kemal’in 09:05 geçe öldüğü tamamen yalandır. *Alkole Bağlı Siroz hastalığından dolayı karnı su toplayan M. Kemal’in karnından Prof. Mim Kemal Öke tarafından 7 Eylül 1938’de Karından 12 litre su çıkmış 12litre su alınmasına rağmen sızıları dinmemiştir. *Şuur kaybı yaşayan M. Kemal’in tedavisini üstlenen Prof. Dr. Fissinger, Prof. Marcchionini, Ord. Prof. Dr. Erieh Frank, Prof. Berg Mann, Dr. Eppinger, Dr. Chabrol, Dr. Chiray gibi dünya çapındaki doktorlar tarafından tedavi edilmesine rağmen kurtaramamış gecenin ilerleyen saatlerinde ölmüştür.
Bir yalanı daha çıktı

Ayriyetten Hz. Ali (R.A.)’nin “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir”, Hz. Ömer (R.A.)’nın “Adalet mülkün temelidir”, Kanuni Sultan Süleyman Han’ın “Köylü milletin efendisidir” ve Çeçen cihad önderi Şeyh Şamil’in “Ya istiklal ya ölüm” sözlerini kendi söylemiş gibi söylediği yalanlara bu ölüm haberi ile bir yenisinin daha eklendiğini görüyoruz.

Kendisi “Beni Türk doktorlarına emanet edin” demiş deniyordu ama yukarıdaki kendini tedavi eden doktorlardan da görüldüğü gibi kendini Türk doktorlarına emanet etmiş gibi görünmüyor.
Bu gazete sabah 09:05 den sonra mı basıldı.

Mustafa Kemal’in öldüğü gün çıkan gazete haberleri, Cumhuriyet, Tan, Akşam, Son Posta, Anadolu ve Akşam Postası gazetelerinin haberlerinin sayfalarını aşağıdaki galeriden inceleyebilirsiniz.

Not: Fotoğrafların büyük hallerini görmek için üzerlerine tıklayınız.











Yorum Gönder

0 Yorumlar