Çanakkale 1936'ya Kadar İngiliz Esaretindeydi


ÇANAKKALE, 1936 YILINA KADAR İNGİLİZ ORDUSU'NUN
İŞGALİ ALTINDA KALDI... İNGİLİZLER ÇANAKKALE'DEN
20 TEMMUZ 1936'DA MONTREUX BOĞAZLAR ANLAŞMASINI İMZALANINCA GİTTİ...

Ulus Gazetesi, bunu sadece bir defa, sadece bir defa, anlaşma imzalandığında yazdı. "Mukavele dün gece imzalandı... Askerimiz bugün öğleyin Çanakkale'ye girmiş olacak..." Haber, gazetenin 21 Temmuz 1936 tarihli baskısında yayınlandı ve bir daha asla hatırlatılmadı.


Yıllarca tarih kitaplarından Mustafa Kemal'in kurtuluş savaşındaki başarılarını okuyarak büyüdük. Kurtuluş savaşı sonrasında topraklarımızda ne Yunan, ne İngiliz, ne Fransız, ne de İtalyan bırakmadığımızı düşündük. Fakat gerçekler öyle değilmiş. Çanakkale 1936 yılına kadar 13 koca yıl İngiliz esaretinde kalmış. Bunu hiç bir okul tarih kitabında görmedik maalesef.

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Vay arkadaş, ilk kez duydum. Halbuki kemalin, yunanı 2 günlük mesafeden üfleyerek denize döktüğünü gören İngilizler çok korkup, kemal istanbula gelmeden topuk yapıp Türkiye topraklarını terk ettiğini sanıyordum.

    YanıtlaSil
  2. Ya millet Lauren s i konuşuyor Kamal dan büyük ajan mı arıyorsunuz eski bir Atatürkçü olarak biraz bu millet araştırsın Atatürk'ü
    İnsanın dünyası yıkılıyor ama gerçek bu o bir ajandi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahilin tekisin. Atatürkçü dediğin araştırır araştırsan Lozanda boğazlara asker sokulmasının yasak olduğunu askerden arındırılmış bölge olduğunu ve atatürkün bizzat bnizim için bir zaferdir dediği möntro ile asker sokma yetkisi aldığımızı bilirdin. O haber möntronun imzalandığı yıl çıkmıştır.

      Sil
  3. Doğruyu arayan çok az. Doğruların yalan, yalanların doğru olduğunu görmek istemiyorlar. Görürlerse dünyaları başlarına yıkılacak. Bu şekilde yalan da olsa tutunacakları bir dal var, alıştıkları bırakamadılar sahte bir dünya var.Bilseler doğrunun ipi daha sağlam ona sımsıkı sarılırlar çünkü onun diğer ucunda seni yaratan var. Hesapların görüleceği mahşer gününe hazırlan, Ebedi hayat var. Kimin yanında saf olduğuna dikkat et. Şereflilerle birlikte dur. Allah her cuma namazında Hutbede imama tekrarlatıyor, sadıklarla beraber olun diyor. Yaratan hepimizin gözünü açsın, Haçlı zihniyeti son darbeyi vurmak için hazırlanıyor. senin ne hazırlığın var. Bunca zaman uyudun. Yeter artık uyuma, kalk uyan, yoksa sonun Araplardan daha kötü olacak. Devletine sahip çık, Ahmak olma. Sadık olamıyorsan imanın gücün kuvvetin buna yetmiyorsa Allah sana bir yol göstermiş, kiminle birlikteysen onlardansın. Sadıklarla beraber ol, ol ki Allah katında şerefin olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğruları belli ki sen de aramıyorsun. Arasaydın Lozanda çanakkale ve istanbul boğazının askerden arındırılmış bölge olduğu için hiçbir askerin giremediği sonra atatürkün imzalartığı möntro sayesinde girildiğini bilirdin bu gazete möntronum imazalandığı tarih çıkmıştır, cahiller.

      Sil
  4. Ingilizler kemal olmeden iki yil once gitmis sistemi oturtular 13 yil rayina soktular ve gule gule gittler

    YanıtlaSil
  5. İngiliz casusunu başımıza hükümdar eti gitiler sonrada ata put yaptılar hala aslını unuturmak icin ne gerekiyorsa yapmadan geri kalmıyorlar

    YanıtlaSil
  6. Ehhh hani herkesi denize döken kahraman,geldikleri gibi gitmediler kardeşim halen CHP bin icindeler

    YanıtlaSil
  7. Yusuf AkınAralık 18, 2019

    Anzak koyunun halen İngiliz toprağı olduğu söyleniyor, doğru mu ?

    YanıtlaSil
  8. Ne verdik te gittiler acaba.Hani geldikleri gibi gideceklerdi.Gerçi hala gitmiş değiller.

    YanıtlaSil
  9. Sende oradamıydın admin

    YanıtlaSil
  10. Herkes zıt yorumlar yaptığına göre .. cumhuriyet dönemi yazılan tarih yalan..

    YanıtlaSil

Yorumunuz kaydedildi, moderatörler tarafından en kısa sürede onaylanıp yayınlanacaktır.