Kıbrıs'ı Fethetmenin Bir Formülü Bulunmalı

Prof. Dr. Kumbaroğlu, sancılı sürecin aşılabilmesi adına KKTC’nin uluslararası tanınırlığı sağlanana kadar ‘Fransa-Monaco’ modelinin uygulanması teklifinde bulunarak, şunları söyledi:

"Monaco modelini yerinde inceledim ve Doğu Akdeniz’de suların ısındığı bu dönemde KKTC için en uygun model olduğuna kanaat getirdim. Bölgede çatışma riski 1974’ten bu yana belki de en yüksek seviyede.

Bu kapsamda KKTC’nin tıpkı Monaco-Fransa modelinde olduğu gibi dışişlerinde ve savunmada yetkilerini Türkiye’ye devrederken kendi içinde yönettiği bir Cumhuriyet olarak içişlerinde özerk bir yapıda bulunması ciddi bir şekilde ele alınmalı. Bu adımla birlikte bölgede tansiyonu yükselten her aktör, karşısına doğrudan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni alacağını bilecek ve ona göre hareket edecektir.

Sözlerine devam eden Prof. Dr. Kumbaroğlu, bu adımlar atılırsa Kıbrıs ve çevresindeki ülkelerin akdenizden çıkardıkları doğalgaz ve petrolü Avrupa'ya satacak bir üs olması önerisinde bulundu.


Prof. Dr. Kumbaroğlu'nun Önerdiği Proje Ne kadar Doğru?


Türkiye, şuan da kendi ekonomik sahasında doğalgaz çıkartmanın çabalarında. Fakat doğu akdeniz etrafındaki tüm ülkeler Mısır'da dahil bırakın Türkiye'nin hak idda ettiği uç sınır bölgelerinden doğalgaz çıkarmasını, hatay önlerinde bile arama yapmasından rahatsızlar. Proje öneren profesörümüzün tatlı dille anlatmaya çalıştığı durum ise tam bir yılanı deliğinden çıkartma çabasıdır. Yani bizi ikna etmek üzere bu düşman ülkelerin aklı ile hareket eden iç ajan gibi davranmaktadır.

Zaten ingilizler tarafından bizden gaspedilen bir kara parçasını neredeyse siz sadece korumasını üstlenin tüm masrafları karşılayın ama kaymağını rum tarafı ve etrafındaki Müslüman düşmanı liderler tarafından yönetilen ülkeler yesin görüşünde.

Kıbrıs'ta Çözüm İçin Tek Formül Fethetmek !

Biz bu adaların hangi formülle yönetileceğini tartışacağımız yerine tamamı bize ait olan model üzerinde çalışalım, keza bu deniz mili sınırları yüzünden Kıbrıs'ta sadece bizim elimizi bağlıyorlar ve etrafındaki diğer ülkeler ise kıbrıs rum tarafı ile anlaşarak istediği gibi at koşturuyor.  Adeta bizim sınırımıza set koyulan bir bent gibi. En iyisi bir bahane üretip meşru olarak orayı sonsuza kadar fethetmeye çalışmak en iyisidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar