İlk Maçta Çok İsteksizdik, Türkiye 0 - Hırvatistan 1

Türkiye Euro 2016 D Grubundaki ilk maçını Hırvatistanla oynadı. Orta alanı şampiyonanın en iyi oyunlarını barındıran takıma karşı Milli Takımımız oldukça soğuk ve tutuk bir maç oynadı. Maç boyunca alan baskısı altında kalan oyuncular isteksiz de olunca baskıyı kıramadı ve maç boyunca oyunun hakimi maalesef Hırvatlar oldu.


Maç için de oyun 0-0 iken tek önemli fırsatımız sağ kanattan Gökhan Gönül'ün ortasına ceza sahasında iyi yükselerek kafa vuruşu yapan Ozan Tufan'dan geldi. Yaptığı kafa vuruşunda top doğrudan kalecinin ellerine gitti. Biraz daha kenarlara vurabilseydi gol olması kaçınılmazdı. Diğer anlarda ise Hırvatlar çok sayıda gol pozisyonunu harcadılar. En önemli oyuncumuz Arda Turan ise maç boyunca ortalarda pek görünmedi, ayağına gelen topları yüksek derece kontrol etse de yorgun ve isteksiz görünen hali sebebiyle takıma pek katkı sağlayamadı.

Maç içinde direnç gösteren tek noktamız savunma olduğu söylenebilir. Bu kadar iyi orta alana sahip bir takıma karşı çok pozisyon vermemize rağmen Hırvat oyuncuların iyi vuruş yapabilecekleri pozisyonları tam vermediler. Fakat dakika 41'de ceza sahamızdaki bir topu Selçuk uzaklaştırdı ama top ceza sahası dışında Modric gelişine vurduğu top kalecinin uzanamayacağı köşeye giderek Hırvatların tek golünü attı ve 1-0 mağlup olmamızı sağladı.

Gol Esnasında Ozan'nın Hatası


Modric'in vuruşunda pozisyonun hemen önünde olan Ozan Tufan topa müdehale etmek yerine saçını düzeltmeye çalışması oldukça tepki gördü.



Böylesi Maçın 1-0 bitmesi bile Milli Takımımız açısından sevindirici. Ama bundan sonraki maçlarımızda bir bu kadar zor sayılacak maçlar 17 Haziran Cuma günü İspanya ve 21 Haziran Salı günü Çekcumhuriyeti maçlarını oynayacağız. Her iki maçta saat 22:00'da oynanacak. Gruplarda ilk 2 sırayı alan ve en iyi 3. olan 4 takım 2. tura yükselecek.


TÜRKİYE-HIRVATİSTAN: 0-1

STAT: Parc de Princes
HAKEMLER: Jonas Eriksson, Matthias Klasenius, Daniel Warnmark
TÜRKİYE: Volkan Babacan – Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner – Selçuk İnan, Ozan Tufan – Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan (46 Volkan Şen), Arda (65 Burak) – Cenk Tosun (69 Emre Mor)
HIRVATİSTAN: Subasic – Srna, Corluka, Vida, Strinic – Modric, Badelj – Brozovic, Rakitic (89 Schildenfeld), Perisic (87 Kramaric) – Mandzukic (90+3 Pjaca)
SARI KARTLAR: Cenk, Hakan Balta, Volkan Şen; Strinic
GOL: Modric (41)

- - - - -
Görsel kaynaklar: 1 Yandex, 2 Haber7
Kadro kaynak: Ntvspor

Yorum Gönder

0 Yorumlar