Geleceğin Hava Aracı Teknolojisi Drone Uçaklar

Çin merkezli UAV (İnsansız hava aracı) üreticisi Ehang, CES 2016 fuarında geliştirdiği yeni modeli tanıtmıştı. Otonom olarak hareket edebilen ve insan taşıyabilen Ehang 184, bünyesinde 8 pervaneye güç veren sekiz adet elektrik motoru taşıyor. Daha önce gördüğümüz konsept çalışmalardan farklı olarak gerçek anlamda görev yapabilecek durumda bulunan araç, tasarımsal olarak dev bir quadcopter gibi görünüyor ve kokpiti içerisinde herhangi bir pilotaj aracı bulundurmuyor.


Ehang 184'ün teknik özellikleri

Ehang'ın kullanmak için geliştirilen özel tablet uygulaması üzerinden gidilecek konumu girmek yeterli oluyor. Araç verilen bilgilere göre iniş dahil bütün işlemleri otonom şekilde kendisi hallediyor ve bu nedenle pilot lisansına dahi ihtiyaç olmadığı söyleniyor. Elektrikli motorlarıyla maksimum 106W / 142 hp güç verebilen ve 100 km hıza çıkabilen Ehang 184, 14.4 kWh batarya birimiyle ise 23 dakika boyunca havada kalarak 16 km kadar yol katedebiliyor.

Uçak Drone Ehang 184'ün Tanıtım Videoları






Siz rotayı çizin, o sizi götürsün



Anlaşılan gelecek gerçekten de dronlarda. Yanlız, pil teknolojisinin gerçekten çağ atlamaya ihtiyacı var çünkü yıllardır yerinde sayıyor ve çok çabuk bozuluyorlar. Ayrıca bozulduklarında çok aldatıcı oluyorlar. Örneğin şarj %50 var derken pat bi bakıyorsunuz %30'a düşmüş, yada saniye sayar gibi yüzdesi düşmeye başlıyor. Yani düşünün 500mt havadan gidiyorsunuz pil %10 var ken zaman ayarlı bomba saniyesi sayar gibi 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 ve 1 demeden güm. Allah muhafaza, gerçekten tehlikeli.

Ama nükleer piller bence bir fırsat verilmeli. Çünkü nükleer teknoloji yada benzeri bir teknolojiye geçilirse pil işinde tek dolumla yıllarca kullanılabilir ileride. Fakat şirketlerin küresel ekonomi çıkarları nedeniyle insanlar ucuz enerjili teknolojiye bu açgözlülükleri sebebiyle de daha çok uzun bir süre ulaşamayacaklardır. Aç gözlü firmalar ucuz enerjili ve uzun ömürlü teknoloji ürettiklerin de hem yeni ürün satamadıkları için, hem sürekli arıza yapmadıklarından dolayı yedek parça satamadıkları için hem de enerji tüketimi çok uzun ömürlü ve uygun fiyatlı olunca enerji satışından da pek fazla kazanamayacakları için insanlara ürünlerin daima çok küçük özelliklerdeki kısmını satmayı hedeflemekteler.

Uçak Drone Ehang 184 Fotoğraf Galerisi








- - - - -
Ürün haber kaynağı: donanimhaber.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar