Windows 10'nun 2017 Güncellemesi ve Özelliklerine Bir Göz Atın

Microsoft'dan yapılan geçmiş Windows 10 güncellemeleri hakkında bilgilendirici bir Windows 10 bülteni yayınlandı. Bu bülten ile Windows 10'a yeni gelen özellikleri öğrenebilirsiniz.

Yakın zamanda, Yıldönümü Güncelleştirmemizden sonraki yeni Windows 10 Insider Preview özelliklerinin bulunduğu en geniş kapsamlı paketlerden birini kullanıma sunduk. İster oluşturucu, geliştirici, BT Uzmanı ister çok daha havalı araçlar isteyen bir Windows sever olun, bu pakette tüm Insider üyelerine yönelik güncelleştirmeler var. Göz atmak isteyebileceğiniz bazı öne çıkan özellikler şöyle: (Bilgisayar ve mobil cihazlara yönelik tamamlanan güncelleştirmeler hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın [İngilizcedir]):



  • Tarayıcı sekmelerinizi önizleyin. Aynı siteden benzer başlık veya simgeler içeren birçok sekme açık olduğunda tarayıcı sekmeleriniz arasında kaybolmuş hissedebilirsiniz. Edge'deki sekme önizleme çubuğu sayesinde, sayfanızdan çıkmadan tüm sekmeleri görsel olarak önizleyebilirsiniz.

  • Birden çok sekmeyi daha kolay kontrol edin. Yeni bir başlangıç yapmak istiyorsanız tek tıklamayla tüm sekmelerinizi arka plana atabilirsiniz. Tekrar geri getirmek içinse bir kez daha tıklamanız yeterli. Kolay değil mi?

  • Kutucuklarınızı gruplandırın. Başlangıç ekranınızda çok fazla mı kutucuk var? Bir kutucuğu başka bir kutucuğun üzerine sürükleyip bırakarak birden çok kutucuğun bulunduğu bir klasör oluşturun.

  • Windows Ink'te çok daha akıllı bir silme yöntemi. Geri bildiriminiz sayesinde artık tek seferde tüm mürekkep vuruşunuzu veya tek bir parçasını silme seçeneğiniz var.

  • Bilgisayar performansınızı geliştirin. Bilgisayarınız yavaş çalışıyorsa bu Windows Defender seçeneği size yardımcı olabilir. Windows'u yeniden yükleyip güncelleştirerek yeni bir başlangıç yapar. Bu işlem sırasında uygulamalarınızın çoğu silinirken kişisel dosyalarınız ve bazı Windows ayarları korunur.
Geri bildirimlerinizi almak için sabırsızlanıyoruz. Birçok yeni özellikle birlikte ekibimiz ve Müşteri İlişkileri Şampiyonları, Geri Bildirim Merkezi'nde size yardımcı olmaya hazır.

Geliştiricilere Yönelik Bilgiler

  • Windows Geliştirici Günü: Creators Update. Windows 10 Creators Update'de geliştiricilere sunulan yeni özellikleri görmek için 8 Şubat 2017'de canlı yayınlanacak etkinliğimize kaydolun (İngilizcedir). İster web veya UWP için geliştiriyor olun isterse tüketiciler için en yeni uygulamayı ya da iş kolu aracını geliştiriyor olun, mutlaka size uygun bir özellik vardır. Windows geliştirici aracı ve en yeni XAML geliştirmelerindeki yenilikleri açıklayan Kevin Gallo ve Windows mühendislik ekibine katılın. Ayrıca, Cortana'nın* becerileri ve yeni Windows karma gerçeklik gözlüklerine dair yakın zamanda yapılan duyuruların arkasındaki geliştirici hikayesini de öğreneceksiniz. Canlı, çevrimiçi soru-cevap panelimiz için sorularınızı hazırlamayı unutmayın.

BT Uzmanlarına Yönelik Bilgiler

  • Hizmet olarak Windows'a hızlı başlangıç kılavuzu. Hizmet olarak Windows'un ne olduğundan emin değil misiniz? Bu 5 dakikalık video tanıtımına (İngilizcedir) göz atın. Ardından en önemli konseptlere yönelik bu hızlı başlangıç kılavuzuna göz atın ve kuruluşunuzda Windows 10 güncelleştirmelerini yönetmenize yardımcı olacak ayrıntılı kılavuzu inceleyin.

  • Windows 10 dağıtımına yönelik adım adım açıklamalı kılavuz. Uyumluluğu değerlendirin, dağıtım seçeneklerini keşfedin, en yeni araçları indirin ve cihazları yönetip korumayı öğrenin. Yeni Windows 10 IT Center'ı ziyaret edin ve dağıtım projenizi uygulamaya başlayın.

  • FastTrack şimdi Windows 10'da. FastTrack, ayrıntılı bir teknik uygulama ve kullanıcı benimseme planı oluşturmanıza yardımcı olmak için uygun iş ortaklarına erişim sunar. Ayrıca geniş ölçekli dağıtımları artırmak için Windows Accelerate etkileşimleri gibi özel tekliflerden de yararlanabilirsiniz. FastTrack hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın.

  • Microsoft, Windows Defender ATP'yi nasıl kullanıyor? Windows Defender ATP'nin Microsoft'un BT güvenliği ekibini kötü amaçlı etkinlikler konusunda her zamankinden nasıl daha hızlı ve daha doğru bir şekilde uyardığını öğrenin. Örnek olay incelemesine göz atın. (İngilizcedir.)

  • Windows 10 Device Guard ile Kötü Amaçlı Yazılımlara Son. Windows 10 Device Guard'ın, işletme güvenliğinin temellerinde ne gibi farklılıklar yaratabileceğini görmek için bu Virtual Academy videosunu izleyin. (İngilizcedir.)

Windows Insiders Programı lideri Dona Sarkar'ı Twitter'da (@donasarkar) takip edebilirsiniz. Program ile ilgili özel etkinlikler ve gelişmeler gibi birçok güncelleştirme için bizi Twitter'da (@windowsinsider) takip edin.

Her zaman olduğu gibi, Windows Insider üyesi olduğunuz için teşekkür ederiz!

Windows Insider Ekibi

Yorum Gönder

0 Yorumlar