Pokemon GO İle Ülkenizin Sırlarını CIA İle Paylaşıyor Olabilirsiniz

Pokemon GO cep telefonunuzun kamerasını, GPS konum sisteminizi ve kameranızı kullanarak oynadığınız artırılmış gerçeklik tabanlı bir cep telefonu oyunu. Pokemon karakterlerini sokaklarda ve binalarda dolanarak yakalayıp eğitme üzerine konumlanmış yapıya sahip.


İlk etapta size çok eğleneceli görünebilir, hatta sokaklarda yürüyerek bu karakterleri topladığınız için size sağlıklı bir spor yaptırmış da olabilir. Fakat karakterleri bulmak için insanlar yapılması yasak işleri bile bu oyuna bağlılıklarından düşünmeden yapabiliyorlar. Örneğin bir asker devlet sırrı üst bölgesinde bu oyunu kaçak şekilde oynarken internete bağlı, konum bilgisi açık cep telefonu ile mekanın sanal haritasını oyuna gönderiyor aynı zamanda kamerayı kullanarak ortamdan görüntü aktarabiliyor.

CİA gibi istibaharat örgütlerin geçmişte kendi ülkesinde bile hangi yasa dışı yollara başvurduğu malum. İşte bu oyunda bir CİA projesi olabilir ve sizlerin eliyle devletinizin sırlarını çalıyor olabilirler.

Pokemon GO oynarken bir kez daha düşünün, en azından özel konumlar da bu oyunu yada benzer çıkacak oyunları oynamayın, oynamak isteyenleri uyarın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar