Son Piyon Işid

İşid terör örgütünü bir çoğumuz ilk defa Kuzey Suriye'de savaşan mücahidlere karşı esed teröristinin yanında savaşmaya başladığın da duyduk. Esed'e en çok destek veren ülke olan iran'lılara yakın gördüğümüzden kendilerinin kurduğu bir örgüt olduğunu düşündük. İşid Suriye'de Mücahidlere karşı savaşıp onları şehit ediyor ve katil terörist esed'in kaybetmek üzere olduğu savaşta esed'e destek vererek savaşı geri çevirmeye çalışıyordu. Suriye'de Mücahidlerin bulunduğu cephe Sunni Müslüman ağırlıkta.




Daha sonra Kuzey Irak'ta da yoğun bir yerleşme yaptığını duyduk, ama oraları uzun zamandır yuvalanma olarak kullanırken geçtiğimiz haftalarda emri nereden aldığı az buçuk belli olan bir hareket başlattı ve bir sürü petrol bölgesini ele geçirdiği operasyonlara başladı. Operasyonlar sırasında binlerce Irak askerini esir aldı. Bu askerlerden Şii olan 1700 kadarını geçenlerde dünyaya ilan ederek infaz etti. Hemde 1700 şii kurşuna dizdik ifadesine vurgu yaparak dünyaya ilan ederek.

Bu demek oluyorki Kuzey Suriye'de millete kendini Şii olarak gösterip Sunnilere karşı saldırıyor, onlara sizi Şiiler öldürdü demeye çalışıyor, Kuzey Irak'ta ise 1700 Şii öldürdük vurgusu yapıp hem de sürekli Şii bölgelerine saldırıp kendini Sunniymiş gibi göstermeye çalışıyor. Yani amaçladığı şey hem petrol bölgelerinde dinmeye başlayan şiddeti tekrardan tırmandırmak hem de Şii-Sunni kavgası başlatmak.

Bu işin arkasındaki güç İsrail'dir, bu işin arkasındaki güç İsrail piyonu İran'dır. Bu terör örgütünün bu kadar eğitimli ve ağır silah techizatlı olmasını bunlar organize ve finanse etmişlerdir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar